Operation Househunting

   Ja Operation Househunting har ju varit igång nu ett bra tag, i jul så är det ett år sedan jag och Elin begav oss på min första visning. Det var ett perfekt objekt; bostadsrättshus på ca 80 kvadrat med ganska så stor trädgård och garage, det största pluset var ju utan tvekan att det låg 5 minuters promenad från Elin och Fredriks hus. Jag ville verkligen ha det, köket var nyrenoverat och planlösningen var bra, men det var out-of-our-price-range tyvärr.
   Men vi har tittat vidare, man kollar Hemnet.se och Blocket.se med jämna mellanrum, det är roligt att leta och planera vad och var man ska köpa bostad. Men där finns ju en stor negativ bit; det är jäkligt svårt att gå på visningar... Vi kan inte sätta oss på tåget och åka 30 mil när som helst för att gå på visning, dels så jobbar vi och sen så kostar det faktiskt en hel del pengar också.
   Så vi skickar våra allierade; Elin och Fredrik. Elin för att hon vet vad jag vill, hon kollar planlösning, möjligheterna och om det är fräscht. Fredrik för att han får ställa de kniviga frågorna till mäklaren; "är det inte lite väl dyrt dethär" och "hur ser grunden ut..." mm mm. De kompletterar varandra väl.
   Ja de har ett nytt uppdrag framför sig på onsdag, vi andra kan bara hålla tummarna för att det går vägen...

I min fantasi...

   Ibland kan jag inte fatta att den här läckerbiten är min, skåda och njut ;P



Men det har sitt pris, han är ganska så fåfäng också, det tar en jäkla tid innan han har gjort sig färdig om vi ska någonstans! Men det kan det kanske vara värt...

Och det är ett jäkla företag att ta kort på honom, han måste godkänna bilderna innan man sparar dem. Gillar han inte dem så raderar han dem. Han har tom gått så långt att när vi var hos Elin så snokade han reda på hennes kamera som hon tagit bilder på honom med och raderade de han inte gillade. Vi blev djupt chockade måste jag tillägga!

Jaja, ni ska väl inte lyssna på mig, jag är förälskad och därmed partisk!

Vi såg det snöa!

   Sitter här i fåtöljen i vardagsrummet med frostskador på diverse kroppslemmar. När persiennerna drogs upp imorse så såg jag att det låg ett härligt täcke av snö på marken. Ett  WOW undslapp mig och Noel hoppade upp i sängen - Finns det snö som ligger? gastade han överlyckligt.
Noel och jag gjorde det enda rätt och tog till vara på årets första liggande snö, vi byltade på oss med lager av kläder och tog pulkan med oss till den lilla backen här i området.



 Vi hade lite tur också för en utav Noels kompisar från dagis fanns redan på plats så det åkte som galningar i den lilla backen, Noel hade jätteroligt. Det är ju lite smidigare för mig också om det finns en kompis att leka med! Det som inte var riktigt lika roligt var ju att Noel vid en liten samtalsstund med sin kompis förklarade för honom att hans mamma hade stora tuttar... Aaaaaargh! Tack Noel, tack.



 Efter nästan en timme så skulle kompisen hem så jag och Noel passade på att gå till lilla affären, som vi kallar den vet knappt vad den heter faktiskt, och köpa Noels lördagsgodis. Det är något lustigt med den ungen, han valde nästan bara tuggummi, ni vet sådana som man köper en och en. Tuggummi...
 Jaja, efter det så bar det av tillbaka till backen och där träffade Noel en annan pojke som blev hans kompis för stunden och de lekte och hade roligt någon timme till.


 En sak som var skönt det var att Noel inte protesterade när vi skulle gå hem, i vanliga fall brukar det vara ett jäkla göre att få med honom hem när han är ute och leker, men kanske kände också han att det började bli lite kallt om rumpan...

 Nä, tror att jag ska ta en varm dusch nu och tina upp min fortfarande förfrysta stackars kropp!




Visste du att

   Det finns åtta olika björnarter; isbjörn, kragbjörn, brunbjörn, läppbjörn, svartbjörn, malajbjörn, jättepanda och glasögonbjörn. Det finns inga björnar i Afrika, Australien och Antarktis.
 

   Isbjörnen som lever i Arktis är det största landlevande rovdjuret, med vikter upp mot 800 kg. Den kan simma mer än 100 km utan att vila. Dräktiga isbjörnshonor kan fasta i åtta månader. Under den tiden vandrar de hundratals kilometer till och från jaktmarkerna, för att föda och ge di till ungarna i idet. Isbjörnshonans mjölk är lika fet som grädde ( ca 50 procent fett ), medan malajbjörnens mjölk endast innehåller 5 procent fet.







   Malajbjörnen finns i tropiska skogar i Sydostasien och väger bara 30 - 60 kg. Den har kortare päls än andra björnarter vilket är en anpassning till det tropiska klimatet.





  Läppbjörnen som finns i Indien och närliggande områden äter nästan uteslutande insekter, medan glasögonbjörnen har en mycket varierande diet som hjortar, fåglar, bär, blommor, kaktusar och mossor.



   Glasögonbjörnen är den minst kända björnarten. Den föredrar molnskogar i norra delen av Anderna i Sydamerika och har observerats på över 4000 meters höjd.





 
    Brunbjörnen är den mest utbredda arten och påträffas i Nordamerika, Europa och Asien. Sommartid kan den äta mer än 40 kg mat per dag. Grizzlybjörnen och kodiakbjörnen i Nordamerikaär inga egna arter utan tillhör brunbjörnen.






   Den amerikanska svartbjörnen är den vanligaste björnarten, troligen finns det närmare 750 000 individer. Den kan tillbringa sju månader i ide utan att äta eller dricka.











   Jättepandans unge väger endast 100 gr vid födseln, det är 0,1 procent av honans vikt. Hos människan väger det nyfödda barnet 5 - 8 procent av moderns vikt. Trots att jättepandan räknas som ett rovdjur utgörs 99 procent av dieten av blad, grenar och stammar från bambu. Jättepandan ägnar 15 timmar om dagen åt att äta bambu. Det finns endast 1600 vilda jättepandor kvar i världen - alla inom ett begränsat område i Kina.





 Texten är tagen ur Eko nr 4 2008.

Storhandla

   Jag älskar det, att storhandla alltså. Älskar att strosa på Maxi och plocka på sig varor som sen ska fylla kylen/frysen och skåpen där hemma. Jag gillar tom att köpa rengöringsmedel, vilket är lite lustigt med tanke på att jag aldrig varit någon större städentusiast. Och tvål ska vi inte prata om, eller jo det ska vi, jag älskar att köpa handtvål med olika dofter. Det finns faktisk en som jag saknar, Palmolive hade en sort när jag hade eget som luktade vattenmelon ( ja egentligen så luktar ju inte en vattenmelon som doften vattenmelon överhuvudtaget men det är en uuunderbar doft ) och jag tycker vi kan börja samla namnunderskrifter för att den ska komma tillbaka. Sådanahärinna saker är faktiskt viktiga!

   Idag tog jag iaf bussen till Maxi ( ja BUSSEN ) och gick i egen takt och plockade på mig diverse varor som vi behövde, jag hade bara en korg men vill man så kan man lasta den med en herrans massa saker. Är jag själv så undviker jag alltid tunga saker som mjöl, drickor mm, är däremot Eddo med så blir det extra mycket med just sådant, vad ska jag annars ha honom till?!  Så jag lastade och lastade, korghandtaget börjar bågnade och min arm att värka medan jag hela tiden tänkte - lite till, bara lite till... det är inte långt till kassorna sen...
   Nu till problemet; jag ska bära allting hela vägen hem också, dvs min proppfulla rygga och fyra smockade matkassar. Det är som att gå till gymmet och köra bara överkropp i två timmar. Dessutom så kommer man till busshållplatsen, 15 min tills nästa buss kommer, för fan dethär är Sthlm inte Norrland. När bussen väl kommer så är den redan fylld till brädden och där ska man försöka knuffa sig fram till en plats där man kan stå utan att ramla över någon under färden. Ja bussfärder här i huvudstaden är ju ett spektakel för sig, allt för många busschaffisar verkar ha fått sitt körkort via Kellogg's, tvära svängar och häftiga inbromsningar verkar vara deras motto.

   Ja hade jag varit rik så hade jag kanske gått emot mina egna principer och skaffat en bil bara för att kunna få min storhandlings-upplevelse fulländad.

Vinterland

 


  Utanför mitt fönster så faller denna vinterns första snö, helt underbart! Jag älskar snö, fick jag bestämma så skulle snön som faller nu ligga tills i mars. Är så trött på snö-lösa vintrar, även om vi faktiskt hade snö rätt länge där efter jul förra vintern ( här i Sumpan iaf ). När snön kommer så blir det liksom lite ljusare igen, trots att mörkret fallit och hur mysigt är det inte att gå i knastrande snö.

   Mer snö åt Sverige!

Det bästa av det bästa



   Jaja, jag vet, jag lägger upp alldeles för mycket musik.. men det roar mig. Aight!
 Och detta är underbar musik, utav allt det jag har lagt upp så är detta bland det absolut bästa. Jag tröttnar aldrig! Btw så hade jag även denna låten när jag tränade. Kul! Yep!



 Har sett Rammstein live 2 ggr, båda gångerna med Elin såklart, även hon är ett hängivet Rammstein-fan. Första gången var bäst, det var på Hultsfred -02, hennes alldeles nyblivna Fredrik var med, regnet öste ner ( jag var helt dyngsur i mitt linne och mina jeans ) och det gjorde bara pyro-tekniken så jävla mycket häftigare. Vi hoppade, dansade och sjöng ( Fredrik gick till tältet med bara en sko ) som om vi fick betalt för det. Absolut bästa spelningen jag varit på! Vissa stunder skulle man kunna återuppleva om och om igen och detta är en utav dem!

Ich Will!

 

Håll takten för fan!



Ja när jag hade dille där ett tag på att köra Crosstrainer på gymmet då var detta en utav mina låtar jag tränade till. Alltid i takt.. fy fan denna låten var grym. Som tur är så är den ju inte så lång.

Dansbandsslakten

   Ja vad ska man annars kalla det? Ja såklart så pratar jag om svt's stor lördagsunderhållning, Dansbandskampen. Jag vet inte riktigt varför jag tittar, men jag kan inte låta bli. Men gud så de slaktar från början ganska så hyfsade låtar, det går kalla kårar längs ryggen.
 Men programmet har ju iaf en utav Sveriges absolut bästa programledare; Peter Settman, han är suverän! Tycker att han var en lysande ersättare i 'Så ska det låta' också, trodde inte på honom till att börja med, but he proved me wrong. Tänk att det första man såg honom i var 'Ronny och Ragge'... haha

   Ja, tillbaka till slakten. Det är ju inte bara bra låtar som de här banden slaktar utan även det svenska språket. Jag tror att moderna dansband har gått ihop för att försöka utrota s:et för att ersätta det med ett z:a. Det är band som Larz Kristerz, Glennartz, Nizeguys, Kändiz mm mm... Nu undrar man ju varför, tror de att namnen ser lite häftigare ut när de slänger in lite z:an här och var? Jag menar, Glennartz... fan de måste ju varit både fulla, höga och bakis för att lyckas få ihop det jäkla namnet.

 Men helt klart är ju att dansband fortfarande lockar många, gammal som ung, till dansgolvet.

Badkaret - bostadens tillflyktsplats

   Eddo han är lite mer än alla badkarsbadare, han har många års vana. Han kan ligga där i flera timmar, själv påstår han att det är för att han är för lat för att gå upp.    Tsss - säger jag åt det.    Han ligger och njuter, timme ut och timme in ( han kan bada upp emot 4 timmar... ) OCH nuförtiden så flyr han även Noel. Det är liksom en skälig ursäkt för att jag ska ha Noel i några timmar nu på förmiddagen medan han kan ta det lugnt och bara ligga och filosofera för sig själv. Lite orättvist tycker jag, jag duschar på 5 minuter. Är det meningen att jag ska sitta på badrumsgolvet i 3 h och 55 min och vänta ut tiden? Bara för att lika ska vara lika, menar jag....... He aint getting more time of than I am, that's for damn sure!

   Anyhow...


  
Det är hemskt mullet idag, disigt också, vad ska vi hitta på? We are skined to, even worse... Hösten är ju given sitta-inne-och-mysa-för-det-är-så-tråkigt-väder-ute - årstid, men det är lite svårt att bara vara inne utan dåligt samvete när man har en liten jäkel också. Kanske kunde man åka en tripp till en inomhus-lekplats...

Happy 30tieth!

   Min käre vän Niklas fyller 30 år idag, han känner vånda, stor vånda. Självklart måste jag  gratta honom, jag skickade detta sms:et;

   Grattis på 30-års dagen, världens bästa och goaste 30-åring! Hoppas din 30-års dag blir den bästa en 30-åring kan ha! många kramar till den nyblivna 30-åringen från en som fortfarande är kvar på 20-talet!

   Han har inte svarat ännu, men jag tror han blir glad!

Sverige - Ryssland 0 - 1

   Tittar lite på "Låt den rätte komma in", vet inte riktigt vad jag ska tycka om den, lite seg, men den har inte varat så länge så jag ska ge den en ärlig chans.
 Men seriöst; What's up with the clothes!?
 Alltså om det är meningen att den ska utspela sig i nutid, dvs 2000-talet så känner jag mig som svensk aningens kränkt! Jag var bättre klädd när jag var liten för fan och det är illa, illa.
 Tänk att folk i andra länder kommer att se denna filmen...
 - Oh the movis is taking place in Russia you said?
 - Nono, Sweden!
 
- Oh Sweden is a city in Russia?
 - Nono, Sweden is a country.
 -
Oh, but former Russia?

 ( jaja, nu är Ryssland kränkt, whatever! )

Rimliga proportioner. Vafalls!?



 Jag kan inte hjälpa det, med mig går saker alltid över styr och tar orimliga proportioner... ( men fyfan vilken musiksmak jag har, fyfan... där är ni allt svarta av avund... )

Noels trackslista



 Ja denna trudelut låg högst på Noels trackslista en sommar, Elin och jag hade den på en skiva i bilen och såfort den spelades så headbanga ungen så vi var rädda för att huvet skulle flyga ut genom rutan...

 Han tar efter pappa ja........ ( något måste ju komma från Eddo va? )

... this one too.



 Hahahahaa... minnen, minnen.. hahaha

And this one Elin is for only you...


Den gode, den onde, den fule

   Idag fick jag hem ett erbjudande från Bredbandsbolaget ( BBB ) angående bredband och telefoni, vi har redan just dessa tjänster hos BBB men genom erbjudandet så var det ju billigare så jag kände att här måste jag ringa och fråga om det är meningen att det ska vara billigare för oss om Eddo sa upp sina abonnemang  och jag skaffade nytt. - Självklart inte, sa tjejen hos BBB och fixade så att vi nästan halverade månadskostnaden.
 
   Jag minns ju såklart inte vad kundtjänst-tjejen heter, men hon var varm, trevlig, hjälpsam, säkert 175 cm lång, smärt, med långt blont bekymmersfritt hår som svallar som värsta schampoo-reklamen, ett colgate-leende pryder alltid hennes vackra ansikte. Detta är ett jobb, ett litet steg på hennes karriärstege innan hon börjar ta de stora kliven uppåt, mot toppen. Hennes blivande man kommer vara mannen som sätter sin karriär åt sidan för att låta sin fantastiska fru göra karriär, han tycker om att stå vid sidan om rampljuset som omger hans fru.

  
Självklart vet jag inte detta, men efter att jag pratat med henne kom jag att tänka på att varje gång jag pratar med en främling i telefon så ger jag dem ett ansikte, en kropp baserat på hur jag uppfattar dem över telefonen. Visa är unga, trevliga, tillmötesgående mm och dessa får alltid ett behagligt utseende, ett utseende jag skulle avundas. Medan om det är en otrevlig person i andra änden så är de inte så behagliga att titta på utan fula, bittra onda människor.

   Undra om man någonsin kommer sluta förvånas över vad ens fantasi kan skapa.

Hur ska ni någonsin orka?!

Listan

 1 ) Vilken svordom använder du mest?
       - Fitta
 2 ) Äger du en iPod?
       - Nej
 3 ) Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
      - Väckarklocka? Är det här ett skämt eller?
 4 ) Hur många resväskor äger du?
      - Jag tänkte först skriva en; min stora lilla men sen kom jag på att jag hade 3 till. Så 4.
 5 ) Använder du flip-flops?
       - Ja, de jag hade använde jag så mycket att de gick sönder. Men de är ett jäkla göre innan man har gått i dem!
 6 ) Var köper du matvaror från?
       - Konsum, PrisXtra eller Willys.
 7 ) Tar du hellre bilden än är med på den?
       - Ja det är ju bara att kolla igenom våra foton, men jag har kommit på att det är ganska så förbannat tråkigt.            Revolution!
 8 ) Vilken var den senaste filmen du såg?
      - Alltså jag minns fan inte, de har ju gått över styr som sagt med film/ serie-tittandet!
 9 ) Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
       - Haha hahaha... en hel barnfamilj, eller huur!
 10 ) Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
       - Beror ju lite på summan, men en lägenhet eller ett hus.
 11 )  Har någon någonsin kallat dig lat?
       - On several occations!! Haha... Ställ dig i kö...
 12 ) Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
       - Let me check! Hellacopters, Rammstein och AC/DC... btw Hellacopters stink!
 13 ) Vilken är världens bästa artist/ grupp just nu?
       - Just nu, vettefan, men AC/DC är ju alltid bra.
 14 ) Har någon berätttat en hemlighet för dig denna veckan och isf vilken?
       - Njae..
 15 ) När senaste var det någon som stötte på dig?
       - Åhherreminjesus! Det är så längesedan att den någon nog har gått och dött tom.
 16 ) Vad åt du till middag senast?
       - Skinkschnitzel, potatis och sallad ( måste ju lägga till sallad, ser för jävla bra ut )
 17 ) Använder du huvtröjar?
       - Njaee
 18 ) Kan du vissla?
       - Klart jag kan. Elin var mer än lovligt sen med det dock vill jag minnas!
 19 ) Vem ringde dig senast?
       - Eddo, vem annars, han ringer hela tiden nu för tiden. Måste snart byta nummer!
 20 ) Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
       - Den jag får plats i?
 21 ) Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
       - Ja jag kan ju inte hindra folk från att ställa sig bakom mig liksom...
 22 ) Vilket riktnummer befinner du dig i?
       - 08
 23 ) Tittade du på tecknat när du var liten?
       - Vadå "när du var liten", I still do and am damn proud of it too!
 24 ) Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
       - Kista Centrum, ett av Sthlm's största iaf.
 25 ) Hur många syskon har du?
       - 3 äldre halvsyskon och 2 yngre helsystrar.
 26 ) Är du blyg inför det motsatta könet?
       - Kanske om en främling har det pekandes rakt mot mig, då skulle jag nog lägga benen på ryggen!
 27 ) Vilken film kan du alla replikerna till?
       - Ingen. " Boom says the dynamite!"
 28 ) Äger du några band t-shirts?
       - Jo, jag har nog kvar dendär Maiden- tishan.
 29 ) När flög du senast?
       - För 8 år sedan, till USA, i USA och hem från USA.
 30 ) Hur många stolar står kring ditt köksbord?
       - 3, less is more.
 31 ) Läser du för skojs skull?
       - Vadå för skojs skull, det är förfan på liv och död nästan varje gång.
 32 ) Pratar du några andra språk?
       - Den obligatoriska engelskan och Noelska och den är fan inte alltid så lätt att ta till sig!
 33 ) Diskar du din egen disk?
       - Skulle aldrig falla mig in, diskmaskinen ska göra skäl för alla pengar den kostat mig!
 34 ) Har du gråtit offentligt?
       - Vad menas med det, på offentlig plats, inför någon, på svt inför hela svenska folket?
 35 ) Har du en stationär dator eller en laptop?
       - Jag och min bärbara, vi är som ler och långhalm.
 36 ) Försöker du alltid lära dig nya saker?
       - Aldrig skulle jag vilja säga, jag är ingen re-invent yourself kind of person.
 37 ) Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
       - Piercingar, njaee... tatuering ja, när det finns pengar för det så ska jag fix'at.
 38 ) Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
       - Nej, helst inte, det känns ju bara dumt.
 39 ) Kan du kasta macka?
       - Ja men jag gör inte det gärna, blir så kladdigt.
 40 ) Har du någonsin vart på Jamaica?
       - Nej, men jag skulle verkligen verkligen verkligen vilja, verkligen....

Herregud vad många frågor!

 41 ) Vad har du med dig in på bion?
       - Dricka, varma chips och Eddo oftast.
 42 ) Vem var din favoritlärare och varför?
       - Anna-Lena Benteke på Önnestad. Hård men rättvis.
 43 ) Har du dejtat någon med en annan religion?
       - Nej.
 44 ) Vad har du för väder?
       - Mörkt och ruggigt höstväder.
 45 ) Har du en blogg?
       - You tell me.
 46 ) Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
       - Hade 2; Samhäll och religion.
 47 ) Gillar du att flyga?
       - Varken gillar eller ogillar.
 48 ) Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
       - Tålamod?
 49 ) När sov du senast på golvet?
       - Riktigt på golvet? Låg på liggunderlägg i Aspudden för vi inte hade någon säng, var på smällen. Det var kul! Yep!
 50 ) Vilken är din favoritdrink?
       - Nu pratar vi alkohol, det är inte gott vad man än gör med den!
 51 ) Gillar du din boendesituation?
       - Nej för bövelen! Any takers?
 52 ) Vilken är din mammas hemstad?
       - Stad? Haha hahaa.... Vanneberga, 2 gator, inget torg, 530 gären.
 53 ) Din pappas hemstad?
       - Malmö.
 54 ) Hur många timmar måste du sova för att fungera?
       - Har inget såntdär magiskt tal, de varierar.
 55 ) Är dina dagar fullbokade och stressiga?
       - De vore att lögna om jag svarade ja.
 56 ) Hamnade du ofta i trubbel för att ha pratat under lektionerna?
       - Nej, jag har alltid haft ganska så stor respekt för lärare... förutom Höbbe..stackars Höbbe... haha
 57 ) Vilken är din favoritfrukt?
       - Kiwi funkar alltid faktiskt.
 58 ) Bryr du dig om antalet kalorier du köper?
       - Det kanske är lite överkurs att hålla reda på alla man köper...
 59 ) Hur gammal blir du på din nästa födelsedag?
       - 28, and I own all of them!
 60 ) Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
       - Ja, jag skrattar alltid när folk stavar eller formulerar sig som, som... ok I'll shut up!
 61 ) Tror du på liv på andra planeter?
       - Jadå, men de måste ju inte nödvändigtvis flyga tefat eller vilja utrota mänskligheten.
 62 ) Vem var den senaste personen att göra dig arg?
       - Eddo, fast arg... frustrerad och irriterad möjligen.
 63 ) Tror du att Gud är man eller kvinna?
       - None of the above.
 64 ) Vad var det senaste du åt?
       - Havreboll.
 65 ) Kommer du bäst överens med personer av samma eller motsatta könet?
       - ( Mycket kön här tycker jag ) Jag vet inte, det handlar ju om personen, inte KÖNET.
 66 ) Hur valde dina föräldrar ditt namn?
       - Det var pappas idé, morfar blev helt förskräckt tyckte att så kunde den stackars lilla inte heta!

Yep! Neverending this one...

 67 ) Gillar du senap?
       - Johnny´s senap, ibland.
 68 ) Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
       - Nu kan det bara bli värre!
 69 ) Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
       - Nej jag fick aldrig idiot-genen... den hoppa över mig.
 70 ) Vilken film-karaktär påminner mest om dig själv?
       - De har aldrig satt ihop en så komplex karaktär, men jag återkommer om det mot förmodan skulle ske.
 71 ) Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste isf?
       - Nej, jag tycker inte om begagnade saker.
 72 ) Tycker du om att krama folk?
       - Alltså det är ju inte så att jag går runt och kram-rape'ar random people, men ja de jag känner why not?
 73 ) Skulle du säga att du var trendig?
       - Haha... I wish!!
 74 ) Äger du en digitalkamera?
       - Nä, jag ber främlingar ta kort på oss och skicka dem via mail.
 75 ) Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
       - Ingen face to face iaf...
 76 ) Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
       - Jag ska säga er att jag har aldrig blivit arg när en telefonförsäljare har sagt att de ska återkomma men inte gjort det.
 77 ) Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
       - Utvandrarna - böckerna har sina sorgliga stunder.
 78 ) Tycker du att du är attraktiv?
      - Jag tycker väl att jag har potential att vara det, så säger jag.
 79 ) Vad är du allergisk mot?
      - Ingenting vad jag vet.
 80 ) Får du dåligt samvete efter att ha ätit kött?
      - Det har hänt.
 81 ) Om du var född av mottsatt KÖN, vad hade du hetat?
      - Hur ska jag kunna veta det?!
 82 ) Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
      - Aah hur ska jag kunna orka läsa allt detta på någon utav era bloggar?! You tell me =P
 

Han är kär i mig!


 Eddo och jag har kilat stadigt i snart 6 år, ett tag iaf tycker jag. Fortfarande gör han sånt som en kille bara brukar göra när man precis blivit ihop. Idag fixade han min fötter, det är som att ha ett litet spa hemma.
  • Han fixade ett fotbad.
  • Han filade, mina fötter är lenare än Noels rumpa ( sen att jag inte längre har någon trampdyna som skyddar när man faktiskt använder fötterna, vad gör det?! ).
  • Han smörjde in.
  • Han masserade ( finns det något mer himelskt än fotmassage!?!? )
  • Sen målade han fan-ta-mig mina tånaglar också.
 Dessa sakerna gjorde han på eget initiativ, jag fanns inte med i planeringen någon gång. Det kallar jag äkta kärlek det!

Fan så lustigt alltså.

 Häromdagen så köpte Eddo lösgodis till mig, jag vet inte riktigt vad han gick på när han valde ut godiset men nykter kan han åtminstonde inte varit. Så igår frågade jag honom om han vill ha godiset.
 - Vadå, var det inte gott eller?
 - Eeeh nä, det var ju bara barngodisar.
 - Men jag köpte ju bara sånt som du tycker om.
 
- Eeeh nä det gjorde du ju inte.
 -Gjorde jag ju visst
( man kan ju tro att jag vet själv vad jag tycker om men... )
 - Vad köpte jag då?
 
Jag börjar rabbla upp; snöbollar, apor, båtar, sockerbitar, små färggranna barngodisar som smakar skit.
 - Jag köpte ju sånadär choklad med nötter i.
 - Ja typ en halv...
 - Och vingummi, det brukar du ju köpa.
 - När brukar jag köpa vingummi?!
 - Ja men det ville du ju ha hela tiden när vi blev ihop.

 Helt otroligt, han kommer ihåg att jag åt vingummi ibland när vi började träffas ( inte längre, eller inte speciellt ofta iaf ) men det är ju fan så konstigt att han aldrig minns att jag också gillar när han fäller ner toasitsen, diskar, plockar tvätt, lagar mat, tvättar, dammsugar, sköljer bort tandkrämsrester i handfatet, tar bort hår från handfatet etc etc, för detta är saker som jag rådiggat hela tiden som vi varit ihop!



The Sound of Silence - Simon & Garfunkel





Hello darkness, my old friend,
I've come to talk with you again,
Because a vision softly creeping,
Left its seeds while I was sleeping,
And the vision that was planted in my brain
Still remains
Within the sound of silence.

In restless dreams I walked alone
Narrow streets of cobblestone,
'Neath the halo of a street lamp,
I turned my collar to the cold and damp
When my eyes were stabbed by the flash of a neon light
That split the night
And touched the sound of silence.

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more.
People talking without speaking,
People hearing without listening,
People writing songs that voices never share
And no one dared
Disturb the sound of silence.

"Fools" said I, "You do not know
Silence like a cancer grows.
Hear my words that I might teach you,
Take my arms that I might reach you."
But my words like silent raindrops fell,
And echoed
In the wells of silence

And the people bowed and prayed
To the neon god they made.
And the sign flashed out its warning,
In the words that it was forming.
And the sign said, "The words of the prophets are written on the subway walls
And tenement halls."
And whisper'd in the sounds of silence.

Tankar väcker tankar

 Ja inte för att gå in på detaljer, jag har inga heller, så skrev min kusin härförleden om att fick hon chansen så fanns det saker hon skulle göra annorlunda och det är faktiskt tråkigt att läsa att hon känner att hon saknar vissa saker i sitt liv. Men som sagt, jag tolkar bara det jag läser så kanske läser jag sånt som inte finns?

 Själv kan jag känna ångest över det jag har och i svaga ögonblick önska att jag bara hade mig själv att tänka på. Jag kan ibland tänka  - Fy fan vad skönt det hade varit att inte ha barn, att inte ha sambo, att bo själv, att inte vara omgärdad av alla måsten som kommer med att ha familj ( självklart har vi alla måsten ), pressen, stressen, våndan och rädslan som finns i bakhuvudet hela tiden över om jag är den bästa mamma jag kan vara, eller den bästa sambon. Fostrar jag mitt barn så att han kommer klara sig i livet, vad gör jag om någon skadar mitt barn, vad gör jag om han blir sjuk, listan av orosmoment är oändlig.. Eddo har sagt att ibland önskar han att han inte blivit pappa för vad skulle han göra om det hände Noel något, man är maktlös inför så mycket... Har man inte haft kan man inte mista.

 Sen kan jag också bli jäkligt irriterad på människor som anser att man ska leva sitt sätt på ett visst sätt. Som kvinna är det förväntat att man ska vilja ha man, barn ( 2,2 ), radhus, volvo och hund. Varför? Hade jag inte blivit på smällen sådär misstagligt ( slarvigt, klumpigt, idiotiskt ) så hade jag nog aldrig skaffat barn, det intresserar mig inte.
 Visst, klockan tickar och tydligen tappar vi kvinnor alltid förståndet omkring 40 och panikskaffar barn om vi inte redan har men jag är ganska så säker på att jag inte passar in där heller. Elin slog huvet på spiken när hon var här uppe och sa något i stil med att hon kan prata om allt med mig förutom längtan att skaffa barn för min blick blir blank och det ända som kommer ur mig är  - Varför då?! Jag kan inte sätta mig in i den tanken, jag sa att kanske skulle hon slängt in den här konversationen när jag var med barn, när jag hade mitt svaga ögonblick...
 MEN, jag accepterar att det finns människor som vill ha barn, de är ganska många tom, men man kunde ju önska att alla dessa som vill ha barn accepterade dem som inte vill ha barn.

 Känner att jag måste lägga till ett obligatorisk kärleksförklaring till mitt barn nu så att ni inte tror att han växer upp under kärlekslösa och mörka Askungen-förhållande.
 Älskar mitt barn mer än jag kan beskriva i slutändan är det han som är värd mest, som jag älskar mest.
 And I will go middeval on your ass if you ever try to hurt him!

En dag åt att bara dega

 I lördags förmiddag så sa Noel till mig och Eddo att han tyckte att vi kunde baka lite och jag tyckte det var en bra idé. Så jag fixade lite recept från nätet, ett utmärkt ställe för recept-fiskande.
 Noel och jag bestämde oss för att baka kardemummabullar med vaniljfyllning och kokosbollar, aka havrebollar. Jag skrev inköpslista som  Noel läste upp för oss - Baka bullar och saft... så stod det när man läste från höger till vänster ( jag misstänker att Noel är smyg-arab, han läser alltid från höger till vänster när han "läser" ).

 Noel, gammal och stel som han är hade klagat hela vägen hem från affären över den långa sträckan förklarade Eddo när de kom hem med välfyllda varukassar. Hade han vetat så hade han nog aldrig föreslagit en bak-dag.

 Vi började med havrebollarna, elvispen åkte fram och smör blandades med socker, vi får väl vara glada åt att de små barnfingarna jag såg slinka ner i bunken titt som tätt inte blandades in de också. I med resten och lite kladd här och lite kokos där och detta blev resultatet;



 Nästa projekt började jag på själv, visst Noel tycker om att blanda ingredienserna men mest av allt tycker han om att dega. Mitt i allt ihop så slänger jag en blick på den redan förbrukade jästens papper; den är blååå, blå som för matbröd. Ååj nej åh nej åh nej åh nej. Hela tiden så har denna varit röd för mig, röd röd röd, för den andra var ju blå och jag visste ju att jag hade en blå och en röd, snacka om att se vad man vill för så var det inte alls, båda var blå ( och vem försöker jag lura som om jag bakar matbröd till höger och vänster ).

 JAIJCKS!

 
Vad ska jag göra?!
 Jag ringer mamma.
 Inget svar, de är hos Elin och hälsar på, mamma, pappa och Erica.
 Ringer pappa.
 Inget svara.
 
 Va fan, det är inte bara på liv och död dehär, det gäller faktiskt min deg.


 Jag ringer Erica.
 Svarar; mamma är ute och går.

 Ute och går.         Suck!

 Be mamma ringa mig, säger jag uppgivet för jag vet ju att det kommer vara för sent, alldeles alldeles för sent för min stackars deg.
 Sätter på jäsning.
 Det ringer, jag slänger mig över telefonen. Det är mamma.
 Åååh... det har blivit så feeeel.
 Vadå undrar mamma.
 Min deg, jag skulle baka bullar och jag tog fel jäst!
 Jaha?
 Ja, alltså jag skulle baka, kardemummabullar men jag tog ju blå jäst.
 Jaha?
 Ja som är till matbröd.
 Äääh, det spelar ingen roll, dedär är bara något nytt påfund de kommit med, de går lika bra med vilken som.
 Jahaaa...

Så nu vet ni hur mycket jag kan om bakning; inte ett jota! Och bullarna blev hur bra som helst, Noel och jag degade på som värsta sockerbagarna;



 Ja jag vet, de är inte ett dugg runda och de är gigantiska, men vi gjorde iaf vårt bästa!


 

I detta fallet


 Ja då sitter man här igen på jobbet och tjuvar lina och som sig bör så går det jävligt segt, man får vad man förtjänar här i livet säger de som inte vet vad de pratar om.

 Påväg till jobbet idag vid 21 snåret så märkte jag att de fryst på och blivit sådär jobbigt halt. Kul när man bor på en kulle, som tur är så finns det kärringräcke som jag kunde gå och krama mig fast vid den värsta biten. Det hade varit alldeles för spännande att gå och ramla med datorn i ryggan, nä min spänning vill jag ha i en bok eller på film inte fan på riktigt!
 Men såklart medan man styltar fram som om man sketet på sig så kommer det några glidare som strutar fram som om isen endast fanns i min fantasi, störigt! Men den ene fick sitt när han helt plötsligt flaxade rundor så att han kunde gjort en Långben stand-in. Högmod går före fall sägs det...

Bloggkoll

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/44421/frokenemmie?claim=7kmguskycvd">Följ min blogg med bloggkoll</a>Följ min blogg med bloggkoll

Vill ni skratta?



 Ja vill ni skratta lite så borde ni se denna filmen; Burn after reading. Roligt manus och bra skådespelare.
 Hela filmen är bara så förbaskat ful!