Sista dansen

 När jag satt på bussen påväg till jobbet igår kväll så slog det mig att denna turen kommer jag inte ta så många gånger till. Jag kommer inte att stå på perrongen för att ta blåa linjen kl 21:04, hoppa av vid Fridhemsplan för att ta rulltrappan upp till gatuplan där jag får vänta någonstans mellan 5 och 10 minuter innan buss 40 till Reimersholme 21:25 kommer framrullandes. Jag kommer slippa att varje gång bussen kör över västerbron undra om det är denna gången som ödet givit mig en självmordsbenägen busschaufför som kommer köra bussen över kanten.
Märkligt, men knappast något som är värt att sakna.

 Vidare till något som verkligen irriterar mig! Jag har absolut ingen koll på när banken drar pengar kortavgifter och internetbetalning och dylikt. Men jag har koll på att det alltid slår till när jag är jävligt fattig eller när det på ett konto finns max 10 kronor mer än vad alla räkningar kostar. Nu ser jag att vår hyra inte har blivit betald, fattades cirkus 30 kr pga en jäkla internetbetalningsavgift... aaaarrgh! Det är bara så  S T Ö R I G T... Sista månaden... tror ni att jag kan smita från den räkningen, skulle ge mig 6500 extra denna månad... h å  h å  h å...

 Nej minsann...  things to do, places to see! Catch you later.




Denna sommaren, liksom den sommaren... underbar.

Boktipset

   Jag känner mig lite tvungen att gå med i den nya kändishypen, kanske kan detta äntligen göra mig till en av dem. Jag har blivit medlem på boktipset.se, som aktiv bokläsare så känner man sig nästan lite tvungen, man vill ju på något sätt visa att  " - hallå, jag är en av er, jag är läser också böcker och är också lite mer beläst, lite mer..."
Men visst, det hade ju helt klart sett bättre ut om jag kunde fylla min sk cyberbokhylla med poesi, för att ses som en intelligent läsare så måste man helt enkelt tycka om poesi och förstå den, nobelpristagare och "slående" och "fängslande" biografier.
 Visst, i min riktiga bokhylla står faktiskt Snö, skriven av nobelpristagaren Orhan Pamuk och en riktigt fet biografi om Josef Stalin, men de är inte utlästa någon utav dem, jag var helt enkelt inte läsare nog för de böckerna. Så ja dessa kan jag inte ta upp i min cyberbokhylla, där ska man ju betygsätta böckerna, jag behöver ju knappast sätta guldstjärnor på bokryggarna i min bokhylla för att jag ska få lova att stoltsera med att jag faktiskt har vad man kan kalla intelligent läsning i mitt lilla bibliotek.
 Undra om jag kommer lägga upp en enda av alla de fantasyböckerna jag har läst, en snart 30-årig mamma, hur skulle det se ut. De kommer genast tro att jag WOW:ar, leker orch i någon granskog i Norrland och åker på medeltidsveckan i Visby... Är det ens lagligt om man är över 22?

 Frågan jag kanske ska fråga mig är om jag ens har något rykte kvar att försvara?



090412



( om ni tycker att Noel har krympt så beror det på att bilden är gammal )

   Vi har ju verkligen förärats med ett strålande väder denna påskhelg, så Noel och jag har spenderat en del tid på lekparken ( Eddo jobbar som vanligt... ) dessa dagar. Han har jätteroligt och träffar endel kompisar från dagis som han flängt rundor med över hela parken. Just detta kan vara lite jobbigt, Noel är trots allt 5 och lite behöver man ju släppa men det går ju knappast när man sitter med hjärtat i halsgropen när man ser sin lille skit vågat klättra och trixa och stajla med kompisarna... Nä, jag är verkligen inte en av dedär föräldrarna ( som jag föraktar ) som släpper sina ungar vind för våg utan att ha den minsta uppsyn över dem, jag förstår mig inte på sånt. De sitter hellre och pratar sinsemellan eller i telefon istället utan en tanke på vad som kan hända när det är höga höjder och klätterställningar med i leken.
 Nåja, det ska ju vara med måtta åt båda hållen man vill ju inte vara en hönsmamma, eller hur Elin... =)



Långfredag 2009



   Ja så var det påsk ännu en gång, jag kan inte påstå att jag firar påsken direkt. Visst Noel får sig ett påskägg och förra året var vi i skogen och fixade påskris som smyckades med ägg och fjädrar men riset får vänta till nästa år orkar inte böka med det iår.
 Men Noel och jag har faktiskt gjort oss en påskatårta, Noel har gått och tjatat om att han ville ha grädde, japp grädde, en bra tid nu... men jag förklarade att han kommer inte få bara grädde i en skål utan då får vi göra något att ha grädden till och ja varför inte en tårta. Detta kom vi fram till i måndags och tro mig han hade inte glömt, klockan sju i morse när Eddo skulle till jobbet så var Noel uppe och förklarade att tårta stod på dagens schema.

 Men nu så borde vi minsann se till att gå ut en stund i det underbara vädret.

 Glad Påsk på er alla!