Fan vad tiden går!

   Månaderna bara rusar fram, det är helt omöjligt att hinna med! Det är ju både bra och dåligt såklart, panik över allt som ska klaffa men värsta underbara känsla att få komma bort från Sthlm, bo nära Elin och en början på en massa nya saker för mig, Eddo och Noel! Imorgon bär det av till Elin, ska kolla min villa på söndag och sen på måndag är det jobbintervju och överlåtandet av villan som står på listan. Helt galet!
 Ska bli riktigt roligt att få se hur det faktiskt ser ut i vårt nya hem.. haha!

   Igår var vi på bankärende, Eddo och jag, sen var jag ju bara tvungen att svänga inom Åhléns, älskar den butiken! Ingenting går ju upp emot Åhléns-huset på Drottninggatan ( okej IKEA ) man kan hitta allt från heminredning till smink, böcker och mat. Underbart!
 Nåja, det blev iaf lite inhandlat som inte alls var planerat; hittade en oljelampa till nedsatt pris, har velat köpa en sådan ett tag, en klänning som var hur skön som helst, PENNOR, jag älskar att köpa pennor och ett påskaägg som ska fyllas till Noel senare  =)

 nu ska det packas lite, ska inte alls ha med mig mycket men jag börjar jobba halv tre och kommer inte vara hemma igen förrän vid 23 så det kan vara skönt att ha det gjort...

2001-06-14



Denna videon är inte från den datumen utan det var då jag och Elin var på Hultsfreds festivalen första gången och Limp Bizkit var en utav de artisterna vi såg. Det var skoj...

Igår

   Det var ett tag sedan som jag skrev senast, har inte haft så mycket att säga egentligen det är nog så att jag inte har det nu heller...
 Igår var det intressenter här och kollade på lägenheten, tydligen så var alla intresserade. Detta skulle nog inte vara några problem det här sa kvinnan från Förvaltaren, fin utsikt åt båda hållen etc etc.

 WHAT THE FUCK DO WE CARE?!

 Haha... som om vi skulle ha någon som helst vinning i att de kommer lyckas hyra ut denna lägenheten. Eller kanske har jag missat klausulen där det står att vi inte får flytta om de inte hittar någon som kan flytta in efter oss... den hade varit jobbig, det måste erkännas.

 Gårdagens höjdpunkt var ju ändå att kärringa ( långt äää ) som sålde åkremsan till Eddo igår av misstag gav honom 2... Sparade 180 spänn och gick med ett töntigt litet leende resten av dagen ( har jag någonsin berättat om hur enkelt det är att göra mig glad..? nåja, vi tar det en annan dag ).



Läroplanen

   Jag försöker dra mitt strå till stacken vad gäller Noels framtida skolning och idag har vi hållt på lite med bokstäver och siffror. Men det enda sättet som jag faktiskt har fått honom till att bli intresserad är genom att göra det hela via datorn. Nu ska jag ju tillägga att det är väääldigt basic och att jag inte vet någonting om lärande-tjosan, men vi hankar oss fram. Han kan skriva sitt namn och mamma på datorn, det som framförallt är bra är ju att han kommer ihåg: han blir heelnöjd. Han kommer inte ihåg vad bokstäverna heter, eller det verkar som att O har satt sina spår, men vi rablar dem samtidigt som han jag skriver och sedan han skriver.
 Kanske är det inte bra att det är via datorn, jag vet faktiskt inte men saken är den att det är väldigt svårt att få honom intresserad av bokstäver och siffror och detta är något han tycker är roligt, i hans ålder ska de ju vara roligt allvaret kommer att komma tids nog ändå.  
 En sak är ju säker, mot slutet visste han när han gjorde fel; han gjorde det med vilje för att sedan bryta ut i ett hejdlöst hysteriskt skratt. Ja roligt hade vi iaf... =)

Utmaningen - Check!

Regler
Det här är svårare än du tror! Kopiera (ctrl+c) detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (men du får skriva ditt eget namn på fråga 1)! Lycka till!



1. Vad heter du?:  Emmie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Epan
3. Flicknamn: Elfrida
4. Pojknamn: Eskil
5. Yrke: Erotisk dansare
6. Färg: Eldröd
7. Klädesplagg: Enarmströja
8. Mat: Enoki
9. Sak i badrummet: Elvärmegolv
10. Plats/stad: Evigheten
11. En orsak att vara sen:
Eremitbehov
12. Något man skriker: Ecuador!
13. Film: Equilibrium
14. Något man dricker: Enbärsdricka
15. Band: Electric banana band
16. Djur: Eremitkräfta
17. Gatunamn: E street
18. Bil: Elbil
19. Sång: Eh, Eh ( Nothing else I Can Say )


Eeh, jag vet ju inte vilka som läser min blogg direkt... Utmanar Lindha ( haha när ska du ha tid.. ) Elin, Erica, Antonia och Eddo skaffar du nånsin en blogg så vet du vad som gäller!

Den svenska tråkmånsen

   Här sitter jag i mitt hem och jobbar med en uppgift som jag ska lämna in i en av de kurser jag läser. Det handlar om kommunikation, verbal och icke-verbal och hur svårt detta är att tolka över kulturgränserna, det är intressant och faktiskt lite roligt ibland.
 Det finns ett stycke i boken som är ett utdrag ur en tidning som bl a vänder sig till invandrare i Sverige, News and views, artikeln handar om "goda råd om hur man umgås med svenskar"... Här följer några av råden:


   'Svensken tycker inte det är trevligt om du har bestämda åsikter som skiljer sig från hans. Försök hitta gemensamma intressen att prata om. Då tycker svensken att ni har haft ett trevligt samtal.
   Då man tar kontakt med svenskar måste man tänka på var det sker. Man skall inte inleda samtal i tunnelbanan, i bussen eller i en kö. Inte heller ska man som nyinflyttad i ett hus gå runt och presentera sig för grannarna. Ett sätt att få kontakt med en granne är att ringa på dörren och fråga var tvättstugan ligger. Men du får stanna kvar vid dörren och gå då du fått svaret.
   Ett annat sätt att bli bekant är att inleda samtal i trappan eller om ni träffas i affären. Man kan efter en tid bjuda grannen på kaffe i köket. Att bjuda på middag skall man däremot vara mera försiktig med. Svenskar tycker att det är besvärande och oroande. Dels är de oroliga fr att de inte ska tycka om maten, dels är de oroliga för vad de ska prata om.
   Ett bra sätt att få svenska vänner är att skaffa en sommarstuga. Då kan man bjuda in grannarna på kaffe i trädgården och tala om odling och få goda råd. Svenskarna älskar att tala om tomatodling. När du talar till svenskar skall du tala långsamt och inte för högt. Avbryt inte. Vänta tills han tystnar.'

Hahaha... det mesta stämmer ju för fan in, fy faaan vad vi är tråkiga när man lägger upp det på det här viset!

Käpp rätt åt helvete

   Gud vad saker och ting ska vara komplicerade ibland! Har suttit i telefon hela dagen för att kolla olika grejer vad gäller både mina och Eddos studier. En sak som försvårar det hela avsevärt är ju att syo-konsulenter inte är de lättaste personerna att få tag på heller... Och att sedan få besked som känns som ett slag rakt på njurarna gör ju inte saken mycket bättre. Det hela gäller Eddos studier, iom att han inte har komplett gymnasiebetyg och att vissa av hans betyg är mer än 8 år gamla så finns det en STOR risk att han måste läsa om alla sina kurser trots att allt han skulle behöva är en termin på komvux för att ha kompletterat för ett fullständigt betyg. Tro mig, är ni intresserade av att plugga på högskola någon gång så håll stenkoll på alla regler och skit som finns för en vacker dag kan det vara sent och så sitter man där med en massa krångel och en blek framtid.

 Men man kan ju knappast lägga sig ner och vänta på att dö utan nu måste jag bara se till att klura ut hur vi ska lyckas ändå. Det är nämligen jag som är kluraren och planeraren i denna familjen, Eddo skyr allt sånt som kräver internetletande, massivt telefonpratande och en massa pappersarbete, medans jag tycker om att vara den som drar i trådarna. Så detta ska gå, det måste gå och jag har redan sniffat fram ett nytt spår...

Förödmjukelse och rättning!

   Herregud! Jag måtte fått hjärnsläpp... stava min egen lillasysters namn fel! Undra om jag någonsin kommer att bli förlåten.


 SORRY ERICA! WILL I EVER BE IN YOUR GRACE AGAIN!?!



Vänd om Marlen...

... detta faller ändå inte dig i smaken! Personligen förstår jag ju hur det inte kan göra det men så är det bara ibland. Elin brukade gilla det iaf, men vem vet nu när hon har blivit en gammal soffsittare.. då brakar ju det mesta utför, även musiksmaken.. ;o)
 Erika envisas ju med att tjata om filmen Tropas de Elite, gå inte på hennes lögner, FILMEN ÄR SKIT! Den kunde varit bra, men storyn är tunn som silkespapper och skådespeleriandet, ja låt oss säga såhär; jag skulle fått en roll om jag velat... ( förlåt Erika, men jag kan bara inte stå vid sidan om och inget säga )



Btw jag är helt säker på att Noel är påväg att bli ett pop-snöre; jag har försökt, FÖRSÖKT, spela lite sjysst musik på en behaglig ( läs: hög ) ljudnivå, när ljudet har gått över en halv decibel så kommer Noel farandes som en frustande tjur, okej kanske mer som en Tjuren Ferdinand -kalv, gapandes och skrikandes över att musiken inte är bra och att ljudet är på tok för högt... tsss, dagens små skitar alltså!

SVT

   När jag var yngre så skydde jag allt vad SVT var och vad det sände, ansåg att det inte var värt den tryksvärta som tryckte dess tv-tider ens. Men nu på senare tid har jag ändrat uppfattning rejält, visst jag undviker fortfarande dess träliga Go´kväll och Melodifestival, men SVT har väldigt många bra dokumentärprogram som skildrar både vanliga människors liv men även vanliga människor i annorlunda situationer. Det är enkelheten som lockar, känslan av att det skulle kunna vara jag eller det skulle kunna hända mig. Jag följde Himlen kan vänta och kände hur jag fylldes av hopp och förtvivlan om vart annat, jag följde dokumentär-serien som handlade om rättsprocessen som några mordåtalade personer i Las Vegas gick igenom. Nu följer jag bla en serie som heter Ett annat sätt att leva, den handlar om 6 vanliga brittiska kvinnor som var och en testar på att leva en månad med ett stamfolk på olika ställen på jorden. Det är fascinerande att ha sett hur vissa av dessa kvinnor trots kulturchocken ändå anpassar sig och finner många fördelar med det nya sättet att lev och att de omvärderar det liv de lever hemma i England. Det är även fascinerande att se vilket varmt och hjärtligt mottagande dessa kvinnorna får av de olika stammarna och hur omtänksamma stamfolken kan vara. Men det hårda i deras liv är också hårdare än man kan föreställa sig...

   Tänk även hur man förundras när man tittar på en film på SVT, inga avbrott, ingen reklam, så jävla skönt är det!

Helgräddaren ( nä här ska inget gräddas )

   Reperations-snubben på Electrolux har räddat min helg! Det var bestämt att han inte skulle komma förrän på måndag men han hade en stund över och såg till att fixa min söta lilla tvättmaskin idag istället, underbart! Jag har lämnat dörren till badrummet öppen bara för att jag nu ska kunna lyssna och njuta till det underbar lilla dunkandet som uppstår varje gång tvättmedelsbehållaren slår i glaset.
 
 Detta är en helg då vi alla är lediga, ska bli riktigt skönt. Vad vi ska hitta på det vette fasen, men vi måste iaf åka och köpa fler flyttkartonger. Vi har packat 10 st kartonger hittills och vad ska man säga, jo att det är ju som en piss i Mississippi! Med andra ord så kommer det att gå åt en förbannad massa kartonger, men men så är det ju bara, inget att göra åt saken.
 Oj, ja vi måste gå igenom förrådet också där är ju hur mycket som helst som man aldrig skulle lagt in utan slängt direkt, undra om man någonsin kommer lära sig?!

Nåja, det ska nog finnas saker att hitta på denna helgen också  =)

Nothing compares

   Jag sitter här och grinar vilket är helt löjligt och skrattretande egentligen, hade Eddo varit här hade han antagligen inte kunnat hålla tillbaka sitt gapskratt ( med all rätta ). Det enda som händer här är nämligen att jag lyssnar på en låt som jag inte lyssnat på länge länge. Detta var den första singeln som jag någonsin haft, ni vet innan cd, en LP-singel ( jag har bara för mig att det inte kallas så men jag kan inte komma på vad det annars heter ) och den är helt underbar, Sinéad O´Connors röst är magisk...

Strejk

   Jag har full förståelse för hårt arbetande människor som strejkar för bättre villkor och framförallt bättre lön. Jag hejar på i kulisserna och försöker egga dem till eskalerande och därigenom större och brutalare strejker. Det är vår fundamentala rättighet, nej skyldighet att i vårt demokratiska samhälle slåss för rättvisa och lika villkor, detta känner jag starkt för! Men det jag har ställts inför idag har skakat om mig i min trygga värld och tvingat mig att tänka om... För vem vet var det hela kommer sluta om vi blundar för sådana händelser, sådana övertramp?
 Idag, onsdagen den 4:e mars klockan 14.07, mot bättre vetande, så bestämde sig min tvättmaskin för att måttet var rågat, jag hade satt min sista potatis, och gick ut i strejk. Tydligen, vad vet jag det är ju inte direkt som att vi talar samma språk, anser den sig ha för tuffa arbetsvillkor, kanske är det timmarna som är för många eller kanske är det tvättmedlet som är för hårt? Vad vet jag vad vet jag...
 En sak vet jag iaf; detta är inte okej! När någonting hotar mig och min familjs trygghet och lycka så måste jag säga ifrån, jag kan inte bara låta detta ske nästa gång kan det drabba någon som inte vågar säga ifrån, någon som kanske redan skrämts till tystnad...

 Nä vet ni vad:    Ropen skalla! Strejkbefriade tvättmaskiner åt alla!

Denna måndag

   Jag kan inte tro att det finns någon bättre rea än en bok-rea! Jag älskar att köpa böcker och att dessutom få köpa billiga böcker, ja det kan ju bara inte bli bättre. Idag köpte jag två böcker som jag länge gått och suktat efter men som jag tänkt att jag skulle vänta med att köpa tills de kom i pocket; Camilla Läckbergs Sjöjungfrun och Jens Lapidus Aldrig fucka upp. Jag vet om att dessa böcker kommer att vara mig ett stort nöje att läsa, det är två bra författare... egentligen har jag inte tid att läsa, jäjä I'll just have to make time.

 Har dessutom klippt mig, det är en underdrift att säga att det var på tiden! Ja herregud det växer som ogräs och är tjockt som en ponnymann... tror det skulle kunna brukas som skyddshjälm inom vilken gruv-verksamhet som helst. Tror aldrig att jag har varit hos en frisör som inte förundrats över hur tjockt mitt hår är och som dessutom känt sig tvungna att informera mig om vilken tur jag haft.
 Jag gick till en ny frisör, detdär med frisörer är ju ett helt kapitel för sig alltså. Fan vad det kan vara svårt att hitta en frisör som man trivs med. Jag hittade faktiskt en här upp efter några år... Riktigt bra, hade många bra idéer inte en sådan som är som ett stort frågetecken när man säger till dem att de har händerna fria bara man inte kommer att gå därifrån med en kärringfrissa eller rosa hår. Men det var inte helt billigt heller och det senaste året, ett och ett halvt kanske så har jag inte riktigt haft samma frisör-kassa som jag haft tidigare. Men hon jag gick idag verkar faktiskt helt okej och hade ett rimligt pris, det är ju lite typiskt med tanke på att jag ändå inte kan gå där så länge till. Men Elin verkar ju hittat bra frisör i Lidköping så det ska la lösa sig!