Håll i pengarna!



 Visst svettas man lite pga finanskrisen, man vet inte riktigt hur allvarligt man ska se på den, man vet inte egentligen vad följderna kommer vara eller innebära.
Men man vet att det är påväg att gå käpp rätt åt helvete för vissa, tyvärr drabbar det de oskyldiga och inte de som orsakat denna jävla skit.
 Jag är så jäkla irriterad på de amerikanska bankerna, hur i helvete tänkte de egentligen?! Bevilja miljontals lån med tillfälligt reducerad ränt, vilket egentligen innebär att det man inte kunnat betala läggs på låneskulden dvs skulden växer hela tiden, och amorteringsfritt . Sen inbillar sig både giriga banker och dåligt informerade och naiva bankkunder att man som låntagare ska, efter en tid, ha betydligt bättre ekonomi än den som lånet är grundat på och helt plötsligt kunna betala flerdubblad ränta plus amortering på de lån som man knappt hade råd att betala från början. Jag förstår ju att det hela går djupare än såhär, men detta är ju en stor del och det stinker ända hit; girigheten.
 Fy fan för den amerikanska kapitalismen rent ut sagt, de enda drömmar som uppfylls där nu är mardrömmarna.


 Men det läskiga är ju också att se hur banker och olika företag är i säng med varandra och att allting bara faller som dominobrickor. Den amerikanska ekonomin påverkar världsekonomn farligt mycket, det är ju inget man tänker på i goda tider, men man får verkligen upp ögonen när allt går åt skogen. Tänk att Islands statsminister pratar om att det hela kan sluta i ett nationellt konkursbo för dem, visst det är ett litet land men herregud!

 Det svåra är ju också att veta vad man själv ska göra, helst av allt vill man ju ha sina pengar i madrassen för att vara på den säkra sidan. Men att börja ta ut pengarna från bankerna kommer ju bara att föda mer instabilitet. Nej fy fasen vilken härva det är och man kommer väl varken veta ut eller in förräns man har kommit ut på den andra sidan...

Kommentarer
Postat av: Marlen

För bövelen Emmie!!! Du är ju insatt!!! Jag fattar ingenting av allt det här och när jag läser din blogg så känns det som jag hamnat hos en världsekonom! JISSES! Att du inte tar posten som finansminister, eller eventuellt utrikesminister! I mean it girl!!!

2008-10-07 @ 15:47:39
URL: http://wwwfrokenolssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback