Mammas scones
Den bästa frukosten någonsin är min mammas scones, det vattnas i munnen bara jag tänker på dem... Det finns inget nyttigt med dem, ingen fågelmat nära dem, inget tuggmotstånd någonstans, det bara smälter i munnen; power to the vita mjölet!
Ja, jag är bara avundsjuk på alla som tycker om mörkt bröd med stora barkbitar i så därför gör jag mig rolig på er bekostnad...
Men ja iaf så lägger jag ut receptet här, så baka och njut för fan!
Dela degen i två delar platta ut i "runingar" ca1 cm tjocka och gör ett kors, inte genom hela kakan, i dem som gör så att man kan bryta brödet i fyra delar när det är färdig gräddat.
In i ugnen, 250 grader i 12-15 minuter.
Ja, jag är bara avundsjuk på alla som tycker om mörkt bröd med stora barkbitar i så därför gör jag mig rolig på er bekostnad...
Men ja iaf så lägger jag ut receptet här, så baka och njut för fan!
- 4,5 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl socker
- 50 gr margarin eller olja
- 2 dl mjölk
Dela degen i två delar platta ut i "runingar" ca1 cm tjocka och gör ett kors, inte genom hela kakan, i dem som gör så att man kan bryta brödet i fyra delar när det är färdig gräddat.
In i ugnen, 250 grader i 12-15 minuter.
Kommentarer
Postat av: elin
aaaa, d var allt ett tag sen jag smaskade på sådana. får nog bli en sconesfrulle i helgen :)
Trackback